O nama

Farmavita d.o.o. osnovana je 1991. godine kao jedna od prvih privatnih veledrogerija u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Sarajevu

Svoju poslovnu orijentiranost i buduću strategiju razvoja Farmavita redefinira 2004. godine, ulazeći u dugoročni projekt proizvodnje generičkih lijekova

U portfoliu imamo više od 90 generičkih lijekova u preko 200 oblika i jačina, proizvedenih u skladu sa najsavremenijm tehnologijama i visokim farmaceutskim standardima.

Danas je Farmavita jedan od vodećih proizvođača lijekova, kao i distributera lijekova i medicinskih sredstava u Bosni i Hercegovini.

Predanost unapređenju sistema upravljanja kvalitetom, usklađenog s načelima globalne farmaceutske regulative, potvrđena je certifikatima ISO, GMP (Good Manufacturing Practices) i GDP (Good Distributive Practices).

Više od 200 zaposlenih zajednički doprinosi izgradnji pozitivnog i atraktivnog radnog okruženja, što je garancija budućih pozitivnih trendova rasta i razvoja Farmavite.

Naše vrijednosti su posvećenost kvaliteti proizvoda i usluga, fleksibilnost i usmjerenost ka potrebama pacijenata, briga i kontinuirana ulaganja u uposlenike, kao i snažna društvena odgovornost.

Galerija